placki z serem i ziołami przekąski w piekarniku

świetny dodatek do każdego dania - bardzo łatwy w przygotowaniu! . Nawet początkujący kucharz może przygotować takie ciasta-wszystko jest bardzo proste, a praca z takim ciastem to przyjemność! Moje ciasta z serem poleciały dosłownie w pół dnia-konieczne było zwiększenie produktów o 2 razy, co zrobię następnym razem, ponieważ jest to bardzo wygodne na Chrumku! Bardzo nam się podobało, spróbuj I ty!
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 10 g
tłuszcze 39 % 19 g
węglowodany 41 % 20 g
290 kcal
IG: 5 / 0 / 95

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Niezbędne składniki do ciasta

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Do wody wkładamy masło lub margarynę na kawałki, stawiamy na umiarkowanym ogniu i doprowadzamy do wrzenia

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    A my na razie mierzymy szklankę mąki, dodajemy szczyptę soli i cukru

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    A woda w międzyczasie już się zagotowała

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Natychmiast wlej gorącą wodę z masłem do mąki i wymieszaj szpatułką

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Teraz wbijamy jajko, mieszamy

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj pozostałą mąkę i zagniataj ciasto

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ciasto jest miękkie, elastyczne, bardzo wygodne w pracy. Teraz wyjmujemy ciasto do lodówki na 30 minut

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    W międzyczasie zajmijmy się nadzieniem: przygotowujemy niezbędne składniki

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Serek trzy na tarce

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Drobno posiekaj koperek lub inne warzywa

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Dodaj do bryndzy

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Posyp ziołami prowansalskimi

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Wymieszaj-i nadzienie jest gotowe!

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Po pół godzinie wyjmujemy ciasto z lodówki i dzielimy na około 12 równych części

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Ugniatamy Kolobochki rękami w ciasto

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Rozłóż nadzienie

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Szczypanie krawędzi-okazuje się, że jest to takie słodkie ciasto

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Przenieś na blachę do pieczenia z pergaminem do pieczenia nasmarowaną olejem roślinnym

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    A do dekoracji ciast potrzebujesz jajka i sezamu

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Smarujemy jajkiem

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Jajko nada pasztecikom złoty kolor

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Posyp sezamem. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach przez 25-30 minut na złoty kolor

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Nasze ciasta są gotowe!

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Wspaniała uczta zarówno na wakacje, jak i na codzienny stół!

  26. Krok 26:

    Krok 26.

    Smacznego!

pamiętaj, aby zrobić te paszteciki - są pyszne!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser z mleka krowiego - 260   kcal/100g
  • Ser owczy ser 50% tłuszczu - 370   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Łuskane nasiona sezamu - 582   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g

Podobne przepisy