skład / składniki
metoda gotowania
1. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w cienkie plasterki, gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości, po czym bardzo ostrożnie wyjmujemy na talerz za pomocą dużej łyżki cedzakowej.
2. Podczas gotowania ziemniaków obieramy cebulę, kroimy w małe kostki, smażymy na oleju roślinnym do przezroczystości, a następnie rozprowadzamy mięso mielone na cebuli, sól i pieprz do smaku.
3. Gotuj mięso mielone przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając, następnie dodaj keczup i kontynuuj gotowanie przez kolejne 5-7 minut, a tymczasem zetrzyj ser na grubej tarce.
4. Wyłóż naczynie do pieczenia pergaminem, rozłóż ziemniaki w jednej warstwie, a następnie rozłóż część mięsa mielonego, wyrównaj, posyp serem.
5. W ten sposób zbieramy całą lasagne i tworzymy górną warstwę nie tylko z ziemniaków, ale dodajemy wstępnie przygotowane koła pomidora, aby uzyskać szachownicę.
6. Posyp powierzchnię pozostałym serem i wyślij do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piecz lasagne przez 25 minut.
bardzo apetyczne danie jest gotowe, aby zadowolić swoim smakiem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal / 100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal / 100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal / 100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g