skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić kaczkę w sosie pomarańczowym w piekarniku? Niezbędne składniki
Krok 2:
Pokrój kaczkę na porcje
Krok 3:
Teraz zajmij się sosem - zetrzyj skórkę pomarańczową
Krok 4:
Następnie wyciśnij sok z pomarańczy
Krok 5:
Dodaj miód
Krok 6:
Sos sojowy
Krok 7:
Oliwa z oliwek (można zastąpić innym olejem roślinnym)
Krok 8:
Lekko posolić (należy pamiętać, że sos sojowy jest już słony)
Krok 9:
Dodaj proszek imbirowy - nada sosowi pikantną nutę
Krok 10:
Dodaj trochę czerwonej ostrej papryki
Krok 11:
Dobrze wymieszaj - a nasz sos jest gotowy
Krok 12:
Umieść kaczkę w żaroodpornej formie
Krok 13:
Polej sosem pomarańczowym
Krok 14:
Aby uzyskać więcej smaku, włóż tutaj resztę miąższu pomarańczy
Krok 15:
Przykryj folią i wstaw do piekarnika w temperaturze 180 stopni na 30 minut
Krok 16:
Usuń folię i wyślij kaczkę do piekarnika na kolejne 20 minut
Krok 17:
Kaczka w sosie pomarańczowym jest gotowa! Zapach jest po prostu wspaniały!
Krok 18:
Smacznego
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Kaczka II kategorii - 287 kcal/100g
- Kaczka pieczona - 401 kcal/100g
- Kaczka kategorii i - 405 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sól kuchenna - 0 kcal/100g
- Imbir w proszku - 335 kcal/100g