Łosoś pieczony z warzywami w piekarniku pod serem

najdelikatniejszy łosoś z warzywami i serem-smaczny, pożywny i zdrowy! Bardzo prosty przepis na gotowanie łososia pieczonego w piekarniku z serem. Ten pieczony w piekarniku łosoś z serem zawsze odnosi stuprocentowy sukces nie tylko wśród moich gospodarstw domowych, ale także wszystkich gości w moim domu.
Xunya * ♫•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 9 g
tłuszcze 50 % 14 g
węglowodany 18 % 5 g
167 kcal
IG: 80 / 0 / 20

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Smażyć kawałki fileta.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przetrzyj filety panierką z masła, sera i bułki tartej.Piec na złoty kolor.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój warzywa w paski, smaż z przyprawami i tymiankiem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zrób sos: wymieszaj olej, bazylię,sól,pieprz, orzechy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

filety z łososia kroimy na kawałki i smażymy na patelni z oliwą z oliwek. Następnie wymieszaj miękkie masło, starty parmezan i bułkę tartą. Wcieramy kawałki smażonej ryby powstałą mieszaniną. Przygotowane kawałki łososia układamy na blasze wyłożonej pergaminem lub folią, a następnie wysyłamy do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni. Pieczemy łososia na złoty kolor. W tym czasie przygotujemy sos i warzywa. Wlej pół szklanki oliwy z oliwek do wygodnego pojemnika, dodaj posiekaną bazylię, orzeszki piniowe, sól morską i pieprz. Dobrze wymieszaj wszystkie składniki sosu. Warzywa kroimy w paski i smażymy na oliwie z kruszonym czosnkiem, tymiankiem i przyprawami. Połóż kawałki łososia i smażone warzywa na talerzach, polewając sosem. Sos do pieczonego łososia można podawać osobno. Łosoś pieczony pod serem z warzywami jest gotowy, Ukryty apetyt!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Łosoś na parze - 197   kcal/100g
  • Łosoś gotowany - 189   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 140   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Orzeszki bukowe - 568   kcal/100g
  • Pinia - 635   kcal/100g
  • Orzechy cedrowe - 620   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy