skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec czerwoną rybę w śmietanie w piekarniku? Przygotuj wszystkie wymienione produkty. Ryby można przyjmować zarówno świeże, jak i mrożone. Jeśli masz rybę z zamrażarki, wyjmij ją wcześniej i pozostaw w temperaturze pokojowej, aż całkowicie się rozmrozi. Możesz gotować zarówno steki, jak i filety. Miałem dwa duże steki, pokroiłem je na dwie części wzdłuż grzbietu.
Krok 2:
Oczyść łososia z łusek i spłucz pod bieżącą wodą. Następnie dokładnie osusz każdy kawałek papierowymi serwetkami. Lekko posolić i pieprzyć rybę.
Krok 3:
Przygotuj sos. Wyślij śmietanę do głębokiego małego pojemnika. Wyciśnij połowę małej cytryny. Opłucz koperek i drobno posiekaj. Wyślij zieleninę do śmietany. Dodaj szczyptę soli do smaku. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 4:
Posmaruj każdy kawałek ryby sosem śmietanowym. Nasmaruj naczynie do pieczenia niewielką ilością oleju roślinnego. Możesz przykryć formę papierem do pieczenia. Ułóż czerwoną rybę w jednej warstwie.
Krok 5:
Umyj i osusz pomidory. Pokrój w cienkie plasterki. Połóż pomidory na rybie, jak na zdjęciu.
Krok 6:
Posyp tartym twardym serem na wierzchu. Ilości sera można zwiększyć lub zmniejszyć według własnych upodobań.
Krok 7:
Wyślij naczynie do pieczenia do nagrzanego piekarnika. Piec w trybie góra-dół do miękkości. W jakiej temperaturze i jak długo należy piec rybę? Powinieneś skupić się całkowicie na możliwościach swojego piekarnika. Pieczełam w temperaturze 220 stopni przez około 15-20 minut. Jeśli czerwona ryba jest zbyt długo pieczona w piekarniku, stanie się sucha i twarda.
Krok 8:
Gotowe! Podawaj czerwoną rybę w śmietanie na gorąco ze świeżymi warzywami.
Krok 9:
Soczysty i niesamowicie pyszny!
możesz ugotować dowolną czerwoną rybę zgodnie z tym przepisem. Danie jest bardzo smaczne zarówno na ciepło, jak i na zimno.
smacznego!
należy pamiętać, że jakość i smak gotowego dania w dużej mierze zależy od prawidłowego rozmrażania składników. Jak uniknąć błędów i wybrać najlepszy sposób, przeczytaj artykuł o rozmrażaniu.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g