skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec łososia w śmietanie w piekarniku? Przygotuj składniki.
Krok 2:
Pokrój rybę. Odetnij głowę, ogon, wypatrosz. Dobrze spłucz rybę.
Krok 3:
Pokrój rybę w poprzek na 2 części,a następnie każdą połówkę wzdłuż grzbietu.
Krok 4:
Zdejmij skórę, usuń grzbiet i kości, pokrój rybę na porcje.
Krok 5:
Umyj koperek, drobno posiekaj.
Krok 6:
Filety rybne posolić, dodać koperek i aromatyczne zioła do smaku. Wlej olej roślinny i wymieszaj.
Krok 7:
Przenieś rybę do naczynia do pieczenia.
Krok 8:
Napełnij rybę śmietaną.
Krok 9:
Przykryj formę folią i piecz w temperaturze 200 stopni. 30 minut. 5-10 minut przed gotowaniem zdejmij folię i pozwól rybom się zrumienić. Podawaj pieczonego łososia na gorąco z cytryną i ziołami. Smacznego!
średni łosoś miał około 850 gramów fileta. Możesz użyć dowolnej czerwonej ryby. Wygodnie jest wcześniej pokroić rybę, wtedy proces gotowania będzie znacznie szybszy.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
sekrety, życiowe hacki i wszystkie najbardziej przydatne wskazówki przeczytaj w artykule: "śmietana i śmietana w sosie śmietanowym: co zrobić, aby się nie zwijać?"
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Łosoś mielony - 130 kcal/100g
- Łosoś wędzony - 162 kcal/100g
- Łosoś z grilla - 283 kcal/100g
- Łosoś świeży - 201 kcal/100g
- Łosoś solony - 269 kcal/100g
- Łosoś saute - 379 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g