tartaletki pita w piekarniku są szybkie i łatwe

pyszna i szybka przekąska na każdy świąteczny stół! Witam wszystkich! Chcę podzielić się z tobą nie tyle przepisem, co pomysłem. Pomysł, jak ozdobić świąteczny stół (nie zapominaj, że Nowy Rok jest już na nosie:)) za pomocą prostych produktów i spędzając minimum czasu! Do zrobienia 6 średnich tartaletek potrzebowałem 1 chleba pita. Możesz napełnić tartaletki dowolną sałatką, którą lubisz, nawet ulubioną & quot; Olivier & quot;, oprócz sałatki możesz wziąć wszelkiego rodzaju pasztety lub musy. Poczęstuj się, mam nadzieję, że ci się spodoba!
IrishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 11 g
tłuszcze 55 % 16 g
węglowodany 7 % 2 g
195 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Na początek przygotujemy same kosze. Aby to zrobić, bierzemy chleb pita i za pomocą pędzla zwilżamy jego powierzchnię wodą. Pokrój chleb pita najpierw na paski, a następnie na prostokąty o dowolnej długości.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Foremki do muffinek nakładamy na siebie kawałkami chleba pita, aby chleb pita dobrze się układał, zwilżaj go stopniowo wodą. Na każdy kosz Zajęło mi 2-3 kawałki chleba pita.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włóż Kosze do piekarnika i piecz w 180 C przez około 8 minut. Upewnij się, że krawędzie się nie przypalą. Tartaletki są gotowe, teraz Można je nadziewać dowolną sałatką, pasztetem lub musem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Na przykład proponuję bardzo prostą, ale jednocześnie bardzo smaczną sałatkę. Bierzemy szynkę, ser, marynowane grzyby, paprykę i cebulę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój wszystkie składniki w małą kostkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wymieszaj i dopraw majonezem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Nadziewamy kosze otrzymaną sałatką, odstawiamy na 30 minut (chociaż nie zawsze przestrzegam tej zasady) i podajemy. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g

Podobne przepisy