skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Na początek przygotujemy same kosze. Aby to zrobić, bierzemy chleb pita i za pomocą pędzla zwilżamy jego powierzchnię wodą. Pokrój chleb pita najpierw na paski, a następnie na prostokąty o dowolnej długości.
Krok 2:
Foremki do muffinek nakładamy na siebie kawałkami chleba pita, aby chleb pita dobrze się układał, zwilżaj go stopniowo wodą. Na każdy kosz Zajęło mi 2-3 kawałki chleba pita.
Krok 3:
Włóż Kosze do piekarnika i piecz w 180 C przez około 8 minut. Upewnij się, że krawędzie się nie przypalą. Tartaletki są gotowe, teraz Można je nadziewać dowolną sałatką, pasztetem lub musem.
Krok 4:
Na przykład proponuję bardzo prostą, ale jednocześnie bardzo smaczną sałatkę. Bierzemy szynkę, ser, marynowane grzyby, paprykę i cebulę.
Krok 5:
Pokrój wszystkie składniki w małą kostkę.
Krok 6:
Wymieszaj i dopraw majonezem.
Krok 7:
Nadziewamy kosze otrzymaną sałatką, odstawiamy na 30 minut (chociaż nie zawsze przestrzegam tej zasady) i podajemy. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g