różowy łosoś w rękawie w piekarniku

apetyczny różowy łosoś pieczony w rękawie w piekarniku! Pyszne i piękne!
lenaiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 77 % 20 g
tłuszcze 23 % 6 g
węglowodany 0 % 0 g
140 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 50 min

oczyść różowego łososia i dokładnie spłucz. Skrop sokiem z cytryny, natrzyj solą morską wewnątrz i na zewnątrz i pozostaw na 20 minut.
przełóż rybę do rękawa do pieczenia, dodaj liść laurowy, pieprz. Zawiąż rękaw. Włóż różowego łososia do piekarnika, rozgrzanego do 170C, przez 25 minut. Po pokrojeniu gotowej ryby na porcje - w razie potrzeby można je zrumienić w ciętym rękawie przez około 5 minut. Podawaj różowego łososia w rękawie w piekarniku z & nbsp;dowolnym dodatkiem. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Gotowany różowy łosoś - 168   kcal/100g
  • Różowy łosoś świeży - 142   kcal/100g
  • Łosoś różowy - 169   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g

Podobne przepisy