różowy łosoś w rękawie w piekarniku
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
oczyść różowego łososia i dokładnie spłucz. Skrop sokiem z cytryny, natrzyj solą morską wewnątrz i na zewnątrz i pozostaw na 20 minut.
przełóż rybę do rękawa do pieczenia, dodaj liść laurowy, pieprz. Zawiąż rękaw. Włóż różowego łososia do piekarnika, rozgrzanego do 170C, przez 25 minut. Po pokrojeniu gotowej ryby na porcje - w razie potrzeby można je zrumienić w ciętym rękawie przez około 5 minut. Podawaj różowego łososia w rękawie w piekarniku z & nbsp;dowolnym dodatkiem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Gotowany różowy łosoś - 168 kcal/100g
- Różowy łosoś świeży - 142 kcal/100g
- Łosoś różowy - 169 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g