skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić stek z mięsa mielonego w piekarniku? Przygotuj do tego wszystko, czego potrzebujesz. Mięso mielone może być używane z dowolnego rodzaju mięsa lub mieszane. Mam mieloną wieprzowinę. Weź grzyby według własnego gustu lub które są dostępne. Mam leśne borowiki, które zostały ugotowane i zamrożone. Aby je przygotować, wystarczy je rozmrozić.
Krok 2:
Obierz cebulę, opłucz w zimnej wodzie i drobno posiekaj. Następnie smaż posiekaną cebulę przez 2-3 minuty z dodatkiem oleju roślinnego.
Krok 3:
Dodaj grzyby na patelnię do cebuli. smaż wszystko razem przez 5-7 minut. W tym czasie wilgoć wyparuje z grzybów i zaczną się lekko brązowieć.
Krok 4:
Mięso mielone posolić i dodać przyprawy. Jako przyprawę możesz dodać mielony pieprz i trochę suchych aromatycznych ziół. Wymieszaj wszystko i ubij na dnie miski, aby masa mięsna stała się gęstsza.
Krok 5:
Do pieczenia biorę ceramiczną formę. Nasmaruj dno i boki formy olejem roślinnym. Z mięsa mielonego uformuj małe tortille i włóż je do formy. W środku zrób wgłębienie.
Krok 6:
Rozłóż trochę startego sera.
Krok 7:
Następnie ułóż nadzienie grzybowe i posmaruj wszystko majonezem. Umieść formę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na 20 minut.
Krok 8:
W tym czasie przygotuj ser i pomidory. Zetrzyj ser na grubej tarce i pokrój pomidory w kostkę.
Krok 9:
Po określonym czasie wyjmij formę z piekarnika. Do każdego steku włożyć pokrojone pomidory i posypać startym serem. Wróć formę do piekarnika na kolejne 10-15 minut.
Krok 10:
W tym czasie pomidory będą pieczone i miękkie, a ser się stopi. Ułóż gotowe danie na talerzach i podawaj na gorąco. Smacznego!
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !
majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Mrożone grzyby - 23 kcal/100g