zapiekanka z dyni z jabłkami w piekarniku
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
obraną dynię kroimy na kawałki, wkładamy do rondla pokrytego masłem i posypujemy cukrem.
rozłóż jabłka na dyni, drobno posiekane i obrane. Posyp je również cukrem.
wlej wodę do rondla, dodaj masło i włóż do piekarnika.
pieczemy do gotowości w 170-180 stopniach.
po przeniesieniu na talerze, udekoruj cynamonem, ziarnami granatu i posiekanymi orzechami.
zapiekanka z dyni i jabłek jest gotowa, smacznego!
rozłóż jabłka na dyni, drobno posiekane i obrane. Posyp je również cukrem.
wlej wodę do rondla, dodaj masło i włóż do piekarnika.
pieczemy do gotowości w 170-180 stopniach.
po przeniesieniu na talerze, udekoruj cynamonem, ziarnami granatu i posiekanymi orzechami.
zapiekanka z dyni i jabłek jest gotowa, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal / 100g
- Woda - 0 kcal/100g