skład / składniki
metoda gotowania
1. Pokrój żebra pojedynczo. Posolić je do smaku i natrzeć odrobiną mieszanki przypraw do mięsa.
2. Włóż mięso do pojemnika do marynowania. Obierz cebulę i zamień 1,5 cebuli w kleik (za pomocą blendera lub maszynki do mięsa). Dodaj taką cebulę do mięsa, zetrzyj, przykryj i wstaw do lodówki, aby marynować przez 3-5 godzin.
3. Obierz ziemniaki. Bardzo duży przekrój na pół, średni i mały pozostaw bez zmian. Nasmaruj blachę do pieczenia (głęboką) olejem. Wyłóż folią i posmaruj ją również olejem. Ułóż mięso i karoshkę w jednej warstwie. Ziemniaki muszą być solone. Obierz cebulę i pokrój w duże pierścienie. Zdemontuj pierścienie i połóż na cebuli z ziemniakami. Wlej marynatę z mięsa na ziemniaki.
4. Przykryj mięso folią i ziemniakami i piecz w 180 stopniach przez około 1 godzinę, spójrz na piekarnik.
5. Wyjmij, pozwól potrawie odejść od ciepła i podawaj.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Mięso z dzika - 122 kcal/100g