filet z dorsza w piekarniku z serem i pomidorami
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Do przygotowania tego dania potrzebujemy dorsza. Jeśli ryba jest zamrożona, musisz ją wcześniej rozmrozić, najlepiej to zrobić, umieszczając naczynie z rybą w lodówce, wtedy filet będzie powoli rozmrażany, a struktura mięsa nie zostanie uszkodzona.
2. Umyj rybę, pozwól płynowi spłynąć i pokrój filet na kawałki. Następnie układamy kawałki w naczyniu do pieczenia należy je posolić i pieprzyć. Pokrój pomidory w koła i rozłóż na rybie.
3. Przygotuj sos, wymieszaj śmietanę i musztardę. Posmaruj warstwę sosu pomidorami i posyp twardym serem startym na grubej tarce.
4. Włóż naczynie do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i gotuj przez 25-30 minut. Jak powstała złota skorupa, nasze danie jest gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Filet z dorsza - 80 kcal/100g