pomidory nadziewane serem z kurczaka z pieczarkami w piekarniku

obfity i pyszny lunch lub kolacja dla całej rodziny. Te nadziewane pomidory można również przygotować na świąteczny stół
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 10 g
tłuszcze 43 % 10 g
węglowodany 13 % 3 g
145 kcal
IG: 75 / 0 / 25

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Moje pomidory, suszone. Nożem wycinamy łodygę i łyżką wykuw miąższ. Należy to zrobić ostrożnie, aby nie uszkodzić skórki pomidora.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotuj nadzienie: pokrój wszystko w kostkę, przepuść czosnek przez prasę. Smażyć cebulę na oleju roślinnym, dodać czosnek i miąższ 2-3 pomidorów. Jeśli napotkasz duże kawałki miazgi, musisz je pokroić. Gdy sok pomidorowy wyparuje, dodaj pieczarki i filety. Sól i pieprz, smaż do miękkości. Dodaj mąkę i śmietanę. Gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 1-2 minuty i wyłącz. Niech trochę ostygnie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Faszerujemy pomidory i wkładamy je do jakiejś żaroodpornej formy. Wkładamy do piekarnika na 10 minut (maksymalnie 15 minut) w temperaturze 200 stopni

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie posyp pomidory serem startym na drobnej tarce i włóż z powrotem do piekarnika na 5-7 minut

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    To wszystko. Nadziewane pomidory są gotowe. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy