karp pieczony w majonezie w piekarniku w całości

niesamowicie pyszne danie z ulubionej Rosyjskiej ryby!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 47 % 9 g
tłuszcze 37 % 7 g
węglowodany 16 % 3 g
111 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić karpia pieczonego w majonezie w piekarniku w całości?

  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

niedawno mój mąż łowił ryby, skąd przyniósł połów kilku okoni i kilku dość dużych karpi. Z okoni ugotowałem dobre ucho. Z karpi postanowiono przygotować takie jedzenie, jak karp pieczony w piekarniku. Teraz podzielę się z wami kulinarnym przepisem na to drugie danie. Zaczynamy od obierania marchewek i tarcia na grubej tarce. Obierz i pokrój cebulę w cienkie półpierścienie. Teraz lekko podsmaż marchewkę i cebulę na małym ogniu przez kilka minut. Następnie umieść warzywa w uprzednio naoliwionym ogniotrwałym naczyniu do pieczenia. Teraz opłucz rybę, oczyść, wyjmij wnętrzności i ponownie spłucz. Teraz wykonaj nacięcia w rybie po obu stronach, posmaruj majonezem z przyprawami, pieprzem. Wykonaj cięcia. Wewnątrz ryby umieść pokrojone pomidory i drobno posiekany koperek. Teraz połóż przygotowaną rybę na warzywach. Natrzyj skórkę z cytryny na wierzch, wyciśnij czosnek, polej oliwą z oliwek. Teraz umieść naczynie do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na 30 minut.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.

jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Karp smażony - 196   kcal/100g
  • Karp gotowany - 102   kcal/100g
  • Karp świeży - 112   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy