skład / składniki
gotowanie krok po kroku
gromadnik należy wcześniej rozmrozić, jeśli używasz lodów i spłukać pod wodą. Połóż go na blasze do pieczenia wysmarowanej olejem słonecznikowym lub roślinnym. Sól, dodaj przyprawy do ryb, zwiń w mące. Polecam włożyć gromadnik do plastikowej torby, dodać trochę mąki i wszystko wstrząsnąć, aby na rybie pojawiła się cienka warstwa mąki, wtedy lepiej się upiecze. W piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza umieść blachę do pieczenia z przygotowanym gromadnikiem. Temperaturę piekarnika można ustawić na wyższą, a następnie jedzenie zostanie ugotowane wcześniej.
to danie jest przygotowywane bardzo szybko i prosto, przy minimalnym wysiłku i kosztach, a okazuje się bardzo smaczne, niezwykłe i satysfakcjonujące. Ten smak jest mi znany od dzieciństwa i cieszę się z moich bliskich tak zwykłym, ale jednocześnie oryginalnym daniem. Radzę wszystkim spróbować i jestem pewien, że będziesz bardzo zadowolony.
smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Gromadnik - 113 kcal/100g