skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zaczynamy przygotowywać pyszne gołąbki i po ugotowaniu niezbędnych produktów z przyprawami odcinamy spód główki kapusty pekińskiej.
Krok 2:
Rozłóż liście kapusty w dużej misce.
Krok 3:
Wlej liście kapusty jednym litrem wrzącej wody.
Krok 4:
Liście kapusty zalane wrzącą wodą pokrywają wierzch talerzem.
Krok 5:
Niezbyt drobno posiekaj dwie główki cebuli.
Krok 6:
Rozłóż posiekaną cebulę na patelni rozgrzanej olejem roślinnym i smaż, aż będzie przezroczysta.
Krok 7:
Zetrzyj jedną marchewkę na grubej tarce.
Krok 8:
Rozłóż startą marchewkę na patelni.
Krok 9:
Mieszając lekko podsmaż cebulę z marchewką.
Krok 10:
Do szkła cała woda układamy liście kapusty w durszlaku.
Krok 11:
Włóż sześćset gramów mięsa mielonego do głębokiej miski według własnego gustu i pragnienia, a następnie włóż do niej trzysta pięćdziesiąt gramów gotowanego ryżu.
Krok 12:
Włóż połowę smażonej cebuli z marchewką z patelni do miski.
Krok 13:
Wlej kolendrę, sól i mieszankę czarnej i czerwonej papryki do miski z mięsem mielonym według własnego gustu.
Krok 14:
Bardzo dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 15:
Rozłóż na patelni z pozostałą cebulą i marchewką, którą umieściliśmy na kuchence, dwa pokrojone w plasterki pomidory.
Krok 16:
Pokrój połowę papryki w cienkie pierścienie, a następnie posiekaj trochę.
Krok 17:
Rozłóż posiekaną paprykę na patelni do warzyw.
Krok 18:
Zetrzyj spód kapusty pekińskiej na grubej tarce.
Krok 19:
Włóż startą kapustę do wspólnej miski i ponownie wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 20:
Na średnim ogniu podsmaż warzywa na patelni, a następnie dodaj dwa ząbki czosnku pokrojone w plasterki, do smaku sól, mieszankę papryki i liść laurowy.
Krok 21:
Wymieszaj wszystkie składniki na patelni i wyłącz kuchenkę, pozwól warzywom trochę zaparzyć.
Krok 22:
Rozłóż jedną pełną łyżkę gotowanego mięsa mielonego na każdym liściu kapusty.
Krok 23:
Zwijamy liść kapusty z nadzieniem w ciasną rolkę.
Krok 24:
Wsuń boczne krawędzie liścia kapusty z każdej strony.
Krok 25:
Rozłóż gołąbki na blasze do pieczenia pokrytej liśćmi kapusty.
Krok 26:
Rozłóż smażenie gołąbków i wlej osiemset mililitrów bulionu mięsnego na blachę do pieczenia, a następnie przykryj blachę folią i wyślij do piekarnika rozgrzanego do dwustu stopni na godzinę, po czym zdejmij folię i piecz gołąbki przez kolejne piętnaście minut, aż będą złote.
Krok 27:
Po upływie czasu wyjmujemy z piekarnika blachę do pieczenia z gotowanymi gołąbkami.
Krok 28:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
Gołąbki z kapusty pekińskiej z mięsem w piekarniku. Cóż, bardzo prosty przepis na gotowanie w zwykłym piekarniku na świątecznym stole przynajmniej na obiad przynajmniej na lunch! Chcę zaoferować Ci moje ulubione danie i podać jego szczegółowy przepis. To gołąbki z soczystej kapusty pekińskiej gotowane w domowym piekarniku! Zawsze okazują się niezwykle miękkie, soczyste, delikatne i bardzo smaczne. Możesz dodać do nich dowolne mięso mielone do smaku, za każdym razem otrzymując nową i wyrafinowaną ucztę. Gołąbki z egzotyczną kapustą pekińską i aromatycznym mięsem to idealny przepis na ich szybkie i łatwe przygotowanie! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Ryż na parze - 123 kcal/100g
- Bulion mięsny - 34 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g