skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pyszną nadziewaną paprykę, przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami.
Krok 2:
Przygotowujemy jeden kilogram niezbędnego przepisu na domowe mięso mielone według własnego uznania i smaku.
Krok 3:
Wcieramy jedną dużą marchewkę w dużą miskę na grubej tarce.
Krok 4:
Wcieramy dwie główki cebuli w miskę na grubej tarce.
Krok 5:
Włóż ugotowane mięso mielone do miski z cebulą i marchewką, a następnie dodaj dwieście gramów lekko niedogotowanego ryżu, jedną łyżeczkę soli i do smaku mieszankę czarnej i czerwonej papryki.
Krok 6:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce rękami.
Krok 7:
Pokrój połowę główki cebuli na półpierścienie, a następnie jeden pomidor na pierścienie i jedną marchewkę na kawałki za pomocą kręconego noża.
Krok 8:
Rozłóż połowę pokrojonych warzyw na dnie głębokiej miski równomierną warstwą.
Krok 9:
Ugotowaną obraną i dobrze umytą paprykę wypełniamy wymaganą ilością mięsa mielonego.
Krok 10:
Dobrze zagęszczamy mięso mielone w papryce widelcem.
Krok 11:
Włóż faszerowaną paprykę do miski z warzywami warstwami.
Krok 12:
Przykryj paprykę warstwą pokrojonych warzyw, dodaj kilka kawałków posiekanej ostrej czerwonej papryki do smaku i zalej wrzącą wodą.
Krok 13:
Zamknij patelnię pokrywką i włóż do piekarnika rozgrzanego do dwustu stopni na czterdzieści do pięćdziesięciu minut.
Krok 14:
Aby przygotować sos, włóż dwieście gramów kwaśnej śmietany do miski.
Krok 15:
Włóż sto gramów sosu pomidorowego lub makaronu do miski ze śmietaną.
Krok 16:
Dodaj do miski pół łyżeczki chmielu suneli i jedną trzecią łyżeczki kolendry.
Krok 17:
Dodaj dwa ząbki czosnku przepuszczone przez prasę do miski.
Krok 18:
Wlej jedną trzecią łyżeczki soli do wspólnej miski.
Krok 19:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 20:
Po pięćdziesięciu minutach wyjmujemy patelnię z pieprzem z piekarnika.
Krok 21:
Rozłóż ugotowany sos na wierzchu pieprzu, dodaj liść laurowy do smaku i obniż stopień piekarnika do stu pięćdziesięciu, ponownie włóż do niego patelnię, aż danie będzie w pełni ugotowane.
Krok 22:
Po dwudziestu minutach wyjmujemy patelnię z gotowaną papryką w sosie śmietanowym z piekarnika i układamy porcje na talerzach.
Krok 23:
Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
nadziewana papryka w piekarniku ze śmietaną! Cóż, bardzo prosty przepis na mięso mielone z warzywami! Soczysta, aromatyczna, zdrowa i dietetyczna-letnia papryka z ulubionym mięsem! Przygotuj sobie wspaniały lunch lub kolację, robiąc faszerowaną paprykę z kwaśną śmietaną, pieczoną w piekarniku. Ta papryka z mięsem to kompletne drugie danie mięsne zawarte w książce o smacznym i zdrowym odżywianiu. Jestem pewien, że będziesz potrzebować suplementów zaraz po pierwszej próbie! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g
- Ryż na parze - 123 kcal/100g