filet z tilapii z serem i cebulą w piekarniku

proste, szybkie, smaczne, delikatne i soczyste dla fanów pieczonej ryby. Okazuje się bardzo przyjemne w smaku i delikatne danie. Przygotowanie go jest niezwykle łatwe i szybkie, bez kłopotów - opcja szybkiej kolacji. Spróbuj tego wspaniałego dania! Mam nadzieję, że ci się spodoba.
mama słodyczeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 65 % 13 g
tłuszcze 25 % 5 g
węglowodany 10 % 2 g
105 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty do przygotowania przepisu. Rozmrażamy filet z tilapii, myjemy. Obierz cebulę, umyj ją i warzywa. Pomidory można przyjmować zarówno świeże, jak i mrożone.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Włóż filet Tilapia do naczynia do pieczenia. Sól, dopraw mieszanką papryki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój pomidora w plasterki lub plasterki, rozłóż na filecie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój cebulę w półpierścienie, rozłóż na wierzchu. Trochę rozcieńczyć śmietanę wodą (jeśli jest gęsta), podlać rybę. Posyp posiekanymi ziołami.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posypać startym twardym serem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 20-25 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następnie układamy na porcjach. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Tilapia - 103   kcal/100g

Podobne przepisy