skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ryby rozmrażamy w temperaturze pokojowej. Oddziel głowę i ogon. Oczyść wnętrze, oddziel kości i podziel rybę na 2 części, tworząc filet. Aby to zrobić, wykonujemy cięcie nożem dokładnie pośrodku ryby wzdłuż ciała. Z każdej ryby uzyskuje się dwa filety (jeden filet to jedna porcja).
Krok 2:
Przygotuj nasze warzywa. Marchewki należy umyć, obrać i zetrzeć na grubej tarce. Paprykę obieramy z nasion w środku i kroimy na małe kawałki. Nie używamy nasion i zielonego ogona z papryki.
Krok 3:
Obierz cebulę i drobno posiekaj. Czosnek dzieli się na osobne ząbki, każdy z nich dociskamy nożem kuchennym. Więc sam czosnek odda swoje olejki eteryczne (dzięki czemu danie stanie się jeszcze bardziej aromatyczne). Podziel każdy goździk na pół.
Krok 4:
Podgrzej patelnię, wlej do niej olej roślinny. Smażyć w nim nasz czosnek. Gdy olej jest nasycony aromatem czosnku, usuwamy go.
Krok 5:
W tym samym oleju smażyć cebulę do połowy ugotowanej. Za kilka minut Dodaj do niego marchewki.
Krok 6:
Następnie dodaj paprykę do cebuli i marchwi. Smaż je przez kilka minut i usuń warzywa z ognia. Na koniec wymieszaj drobno posiekane warzywa, sól i pieprz.
Krok 7:
Filet z soli, pieprzu. Wcześniej zetrzyj twardy ser na grubej tarce.Posyp I m na wierzchu naszego fileta. Rozłóż trochę nadzienia na szerokiej części ryby za pomocą łyżki lub widelca.
Krok 8:
Trzymając krawędź warzywami-ostrożnie zwiń rybę w bułki. Krawędzie każdej rolki mocujemy zwykłą wykałaczką. Upewnij się, że bułki zachowują swój kształt i nie rozpadają się.
Krok 9:
Rozłóż rybę w naczyniu do pieczenia.
Krok 10:
Włóż formę do podgrzanej do 180 gr na około 30 minut.
chcę podzielić się z wami przepisem na nadziewane bułki rybne. Po prostu biorę zwykłą makrelę i dostaję prawdziwy przysmak. Nadzienie nadaje rybom nowy, wyrafinowany smak. Wszystko jest przygotowywane prosto i szybko. Ale takie danie może i powinno być podawane na świątecznym stole.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g