Roladki z makreli nadziewane warzywami i serem w piekarniku

biorę zwykłą makrelę i dostaję prawdziwy przysmak. Makrela jest dla nas dość zwykłą i znaną rybą. Biorąc go i kilka innych znanych składników: warzywa, ser, otrzymujemy zupełnie nowe i niezwykłe danie. Przygotowanie go wcale nie jest trudne i nie trwa długo. Weź to dla siebie.
Kuchnia Na Raz-DwaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 16 g
tłuszcze 44 % 14 g
węglowodany 6 % 2 g
195 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Ryby rozmrażamy w temperaturze pokojowej. Oddziel głowę i ogon. Oczyść wnętrze, oddziel kości i podziel rybę na 2 części, tworząc filet. Aby to zrobić, wykonujemy cięcie nożem dokładnie pośrodku ryby wzdłuż ciała. Z każdej ryby uzyskuje się dwa filety (jeden filet to jedna porcja).

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotuj nasze warzywa. Marchewki należy umyć, obrać i zetrzeć na grubej tarce. Paprykę obieramy z nasion w środku i kroimy na małe kawałki. Nie używamy nasion i zielonego ogona z papryki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz cebulę i drobno posiekaj. Czosnek dzieli się na osobne ząbki, każdy z nich dociskamy nożem kuchennym. Więc sam czosnek odda swoje olejki eteryczne (dzięki czemu danie stanie się jeszcze bardziej aromatyczne). Podziel każdy goździk na pół.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podgrzej patelnię, wlej do niej olej roślinny. Smażyć w nim nasz czosnek. Gdy olej jest nasycony aromatem czosnku, usuwamy go.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W tym samym oleju smażyć cebulę do połowy ugotowanej. Za kilka minut Dodaj do niego marchewki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie dodaj paprykę do cebuli i marchwi. Smaż je przez kilka minut i usuń warzywa z ognia. Na koniec wymieszaj drobno posiekane warzywa, sól i pieprz.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Filet z soli, pieprzu. Wcześniej zetrzyj twardy ser na grubej tarce.Posyp I m na wierzchu naszego fileta. Rozłóż trochę nadzienia na szerokiej części ryby za pomocą łyżki lub widelca.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Trzymając krawędź warzywami-ostrożnie zwiń rybę w bułki. Krawędzie każdej rolki mocujemy zwykłą wykałaczką. Upewnij się, że bułki zachowują swój kształt i nie rozpadają się.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozłóż rybę w naczyniu do pieczenia.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Włóż formę do podgrzanej do 180 gr na około 30 minut.

chcę podzielić się z wami przepisem na nadziewane bułki rybne. Po prostu biorę zwykłą makrelę i dostaję prawdziwy przysmak. Nadzienie nadaje rybom nowy, wyrafinowany smak. Wszystko jest przygotowywane prosto i szybko. Ale takie danie może i powinno być podawane na świątecznym stole.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Makrela wędzona - 221   kcal/100g
  • Makrela gotowana - 211   kcal/100g
  • Makrela świeża - 181   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy