serowa pierś z kurczaka z cebulą w piekarniku

porcja wersja pieczenia mięsa z kurczaka z serem. Pierś z kurczaka z serem w piekarniku to szybki, soczysty lunch lub kolacja. Do jego przygotowania nie są wymagane żadne specjalne problemy: ważne jest, aby mieć pierś z kurczaka i kawałek twardego sera, do soczystości dodaje się cebulę. Takie danie można przygotować zarówno w porcjach, jak i na dużej blasze do pieczenia, nie jest trudno oddzielić gotowe porcje, jeśli umieścisz je w niewielkiej odległości od siebie. Możesz podawać w zwykły dzień lub na wakacje z dodatkami lub bez, dekorując ziołami.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 57 % 20 g
tłuszcze 40 % 14 g
węglowodany 3 % 1 g
207 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować pierś z kurczaka z serem, weź filet z kurczaka, cebulę, twardy ser. Będziesz także potrzebować soli, czarnego pieprzu i oleju słonecznikowego.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój pierś z kurczaka na filety, ułóż na talerzach o grubości około 1 cm. Będziemy gotować partiami.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Na papierze do pieczenia posypanym olejem słonecznikowym połóż plastik mięsa z kurczaka, sól, pieprz.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przykryj powierzchnię pokrojoną w półpierścienie cebulą.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Owiń krawędzie papieru kopertą. I wstaw do piekarnika na 15 minut. Temperatura 180 stopni.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zetrzyj twardy ser (w tym przypadku szwajcarski).

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Lekko otwórz Papier, Przytnij krawędzie

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    I posyp powierzchnię mięsa startym serem. Piec, aż ser się zrumieni.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Podawaj natychmiast, gdy pierś z kurczaka jest soczysta. Do dekoracji można gotować duszone warzywa, gotowany ryż lub makaron, tłuczone ziemniaki.

pierś z kurczaka z serem w piekarniku-prosta i szybka.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g

Podobne przepisy