skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pierś z kurczaka z serem, weź filet z kurczaka, cebulę, twardy ser. Będziesz także potrzebować soli, czarnego pieprzu i oleju słonecznikowego.
Krok 2:
Pokrój pierś z kurczaka na filety, ułóż na talerzach o grubości około 1 cm. Będziemy gotować partiami.
Krok 3:
Na papierze do pieczenia posypanym olejem słonecznikowym połóż plastik mięsa z kurczaka, sól, pieprz.
Krok 4:
Przykryj powierzchnię pokrojoną w półpierścienie cebulą.
Krok 5:
Owiń krawędzie papieru kopertą. I wstaw do piekarnika na 15 minut. Temperatura 180 stopni.
Krok 6:
Zetrzyj twardy ser (w tym przypadku szwajcarski).
Krok 7:
Lekko otwórz Papier, Przytnij krawędzie
Krok 8:
I posyp powierzchnię mięsa startym serem. Piec, aż ser się zrumieni.
Krok 9:
Podawaj natychmiast, gdy pierś z kurczaka jest soczysta. Do dekoracji można gotować duszone warzywa, gotowany ryż lub makaron, tłuczone ziemniaki.
pierś z kurczaka z serem w piekarniku-prosta i szybka.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g