chleb pita z nadzieniem twarogowym, kandyzowanymi owocami i rodzynkami w piekarniku
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
zetrzyj twaróg widelcem, wbij jajka, włóż cukier, wanilię.
wlej semolinę do masy twarogowej i włóż suszone owoce.
rozłóż chleb pita (możesz posypać wodą, aby przywrócić miękkość), a na nim nadzienie.
zwinąć w ciasną rolkę i włożyć do natłuszczonej formy.
chleb pita z twarogiem powinien leżeć blisko drugiego.
ubij wszystkie składniki nadzienia i polej pita.
piecz chleb pita z twarogiem w piekarniku w 180 gr. 20 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Kandyzowane owoce - 216 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g