chleb bananowy w piekarniku autorstwa Andy Chef
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Odmierz składniki.
Krok 2:
Roztop masło i ostudź.
Krok 3:
Banany obrać i rozgnieść na puree.
Krok 4:
Dodaj jajko i cukier do bananów. Wszystko dobrze wymieszaj, aż będzie gładkie.
Krok 5:
Wlej schłodzone stopione masło do bananów i dobrze wymieszaj.
Krok 6:
Dodaj mąkę i proszek do pieczenia.
Krok 7:
Dobrze wymieszaj, aż będzie gładka.
Krok 8:
Nasmaruj formę do chleba (lepiej wziąć silikonową) masłem i posyp mąką.
Krok 9:
Przenieś ciasto do formy do ciasta.
Krok 10:
Piecz chleb przez około 1 godzinę w 175°C. Lepiej piec w trybie dolnym, aby góra nie zarumieniła się z wyprzedzeniem, podczas gdy chleb w środku nie został jeszcze upieczony.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g