ciasta kefirowe w piekarniku z różnymi nadzieniami
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
podgrzej kefir z olejem roślinnym, możesz w kuchence mikrofalowej. Ważne jest, aby mieszanina była ciepła.
wkładamy tutaj sól, cukier.
wymieszaj drożdże z mąką i dodaj do mieszanki.
zagniataj ciasto, nie przyklei się do rąk.
pozostaw ciasto na pół godziny.
po zrolowaniu, wycięciu kubków szklanką, włożeniu nadzienia, rzeźbieniu ciast.
rozgrzej do 200 gr. piekarnik. Rozstawiamy trochę ciasta. Smarujemy je na wierzchu jajkiem i pieczemy przez 15-20 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g