kurczak w śmietanie z serem i koperkiem w piekarniku

idealne rozwiązanie na obfity i zdrowy obiad! Na pewno ci się spodoba. Bardzo kochamy kurczaka i gotuję go bardzo często,więc zgromadziło się wiele przepisów. Ten przepis jest prosty i szybki, a ponadto zdrowy, ponieważ kurczak jest pieczony w piekarniku, a nie na patelni. Ale jest też bardzo smaczny-pikantne mięso z kurczaka pod skórką serową... Chcesz spróbować?
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 65 % 22 g
tłuszcze 32 % 11 g
węglowodany 3 % 1 g
187 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Filety kroimy na małe talerze, kroiłam jak na małe kotlety

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Uderzamy z dwóch stron, ostatnio robię to zawsze w torbie - jest to bardzo wygodne, ponieważ naczynia pozostają czyste i szybko się obracają

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozłóż w naczyniu do pieczenia.Mam nieprzywierającą formę, więc nie będę jej smarować

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Sól, pieprz, możesz dodać jakieś przyprawy

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Drobno posiekaj koperek

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj koperek do śmietany i przełóż czosnek przez prasę

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wymieszaj-a nasz pyszny sos jest gotowy

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posmaruj kurczaka powstałym sosem. Na tym etapie możesz położyć ananasy lub grzyby na wierzchu-otrzymasz wspaniałego kurczaka z ananasem lub kurczaka z grzybami

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Trzy sery na grubej tarce

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Posyp filet z kurczaka i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30 minut, filet gotuje się bardzo szybko i ważne jest, aby go nie wysuszyć

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Kiedy powstała taka rumiana skorupa-danie jest gotowe

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Taki kurczak doskonale komponuje się z każdym dodatkiem. Mam dziś bardzo smaczny i niezwykły czerwony ryż, który został mi po czerwonym Pilawie, można go obejrzeć tutaj http://1000.menu/cooking/15608-plov-krasnyi. Smacznego!

przygotuj tak proste i tak pyszne danie - na pewno spodoba się Tobie i Twoim bliskim!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy