skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki
Krok 2:
Filety kroimy na małe talerze, kroiłam jak na małe kotlety
Krok 3:
Uderzamy z dwóch stron, ostatnio robię to zawsze w torbie - jest to bardzo wygodne, ponieważ naczynia pozostają czyste i szybko się obracają
Krok 4:
Rozłóż w naczyniu do pieczenia.Mam nieprzywierającą formę, więc nie będę jej smarować
Krok 5:
Sól, pieprz, możesz dodać jakieś przyprawy
Krok 6:
Drobno posiekaj koperek
Krok 7:
Dodaj koperek do śmietany i przełóż czosnek przez prasę
Krok 8:
Wymieszaj-a nasz pyszny sos jest gotowy
Krok 9:
Posmaruj kurczaka powstałym sosem. Na tym etapie możesz położyć ananasy lub grzyby na wierzchu-otrzymasz wspaniałego kurczaka z ananasem lub kurczaka z grzybami
Krok 10:
Trzy sery na grubej tarce
Krok 11:
Posyp filet z kurczaka i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30 minut, filet gotuje się bardzo szybko i ważne jest, aby go nie wysuszyć
Krok 12:
Kiedy powstała taka rumiana skorupa-danie jest gotowe
Krok 13:
Taki kurczak doskonale komponuje się z każdym dodatkiem. Mam dziś bardzo smaczny i niezwykły czerwony ryż, który został mi po czerwonym Pilawie, można go obejrzeć tutaj http://1000.menu/cooking/15608-plov-krasnyi. Smacznego!
przygotuj tak proste i tak pyszne danie - na pewno spodoba się Tobie i Twoim bliskim!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g