mintaj w piekarniku z cebulą i marchewką i koperkiem
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki
Krok 2:
Sól rybną (najlepiej grubą solą) i natrzyj mieszanką papryki i pozostaw do marynowania
Krok 3:
Pokrój cebulę w półpierścienie
Krok 4:
Smażyć na patelni na oleju roślinnym
Krok 5:
Marchewki trzy na tarce
Krok 6:
Wyślij na patelnię i smaż do połowy przez 10 minut
Krok 7:
W międzyczasie nasmaruj formę olejem roślinnym i włóż do niej mintaja
Krok 8:
Cebula z marchewką jest gotowa!
Krok 9:
Rozłóż smażone warzywa na rybach! Wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni przez 20 minut
Krok 10:
W międzyczasie umyj i drobno posiekaj koperek lub inne warzywa
Krok 11:
Po określonym czasie wyjmujemy rybę i posypujemy ziołami
Krok 12:
Do dekoracji mam tłuczone ziemniaki! A ty bierzesz swoje ulubione! Smacznego!
przygotuj to danie, a na pewno ci się spodoba!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Mintaj gotowany - 79 kcal/100g
- Mintaj świeży - 72 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g