chipsy pita w piekarniku

chcesz zobaczyć swój ulubiony film? Ten przepis jest właśnie dla ciebie. Smacznie. Łatwo. Niezwykły. Absolutnie nie spodziewałem się, że z prostego chleba pita można zrobić chipsy, ale okazały się. I, co najważniejsze, nikt nie mógł powiedzieć, z czego są zrobione. Ale wszystkim się podobało. Powiedzieli, że to nie domowe chipsy, ale ze sklepu.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 8 g
tłuszcze 22 % 15 g
węglowodany 67 % 46 g
356 kcal
IG: 2 / 0 / 98

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pita przeciąć nożyczkami.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Na kwadraty.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej olej roślinny i wymieszaj rękami, aby wszystkie kwadraty były w oleju.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Sól. Posyp papryką. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 7-10 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Jeśli jest taka funkcja, włącz wentylator. Wymieszaj chipsy pita kilka razy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g

Podobne przepisy