skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki. Wolę wziąć filet z mintaja, ponieważ naprawdę nie lubię bawić się kośćmi, a dzieciom wygodniej jest jeść filety! Ale cała tusza nadaje się również do tego przepisu, wystarczy trochę wydłużyć czas gotowania
Krok 2:
Filet z mintaja sól i posyp mieszanką mielonej papryki lub ulubionych przypraw rybnych
Krok 3:
Pokrój cebulę w cienkie półpierścienie
Krok 4:
Koperek mielony
Krok 5:
Wymieszaj koperek ze śmietaną
Krok 6:
Zmierz folię o pożądanej długości i złóż ją w 2 warstwach, połóż filet na środku
Krok 7:
Rozłóż posiekaną cebulę na wierzchu
Krok 8:
Posmaruj mieszanką śmietany i koperku
Krok 9:
Złóż folię za pomocą koperty
Krok 10:
Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach przez 25-30 minut, jeśli wziąłeś tuszę, to 40-45 minut
Krok 11:
Ostrożnie, aby się nie poparzyć, otwórz folię. Nasze danie jest gotowe!
Krok 12:
Udekoruj każdy! Mam tłuczone ziemniaki. Smacznego!
pamiętaj, aby ugotować to danie i możesz się zastanawiać dlaczego wcześniej go nie ugotowałeś!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Mintaj gotowany - 79 kcal/100g
- Mintaj świeży - 72 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g