skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Obierz, umyj i pokrój ziemniaki w średniej wielkości kostkę. Obierz marchewki i zetrzyj na grubej tarce. Obierz cebulę i pokrój tak małe, jak to możliwe.
Krok 2:
Wlej zimną wodę do rondla, dodaj trochę soli i dodaj ziemniaki. Napełniamy ziemniaki zimną wodą, aby powstał wywar ziemniaczany. I solimy go na początku, aby kostki nie gotowały się i pozostały nienaruszone. Stawiamy patelnię na średnim ogniu, czekamy na gotowanie, usuwamy pianę i gotujemy ziemniaki przez 10 minut.
Krok 3:
Gotowanie smażenia. Wlej olej roślinny na patelnię, podgrzej go i rozłóż cebulę. Smażyć mieszając na umiarkowanym ogniu przez 3 minuty.
Krok 4:
Dodaj marchewkę do cebuli i smaż przez kolejne 5 minut podczas mieszania. Możesz dusić warzywa trochę dłużej, spójrz na ich stan.
Krok 5:
W rondelku z ziemniakami wlej mrożone pierogi, wymieszaj. Pozwól wodzie zagotować się i gotuj zupę na umiarkowanym ogniu, aż pierogi się pojawią-to około 5 minut. Wziąłem średnie pierogi. Możesz wziąć specjalne zupy, które są bardzo małe lub wziąć większe pierogi. Całkowity czas gotowania pierogów będzie zależał od ich wielkości. Ale w każdym razie po wynurzeniu powinno minąć nie więcej niż 5 minut: tylko małe wynurzą się nieco wcześniej, a Duże później.
Krok 6:
Gdy pierogi wynurzą się na powierzchnię i ugotują przez określony czas, wlej smażoną cebulę i marchewkę do rondla, trochę soli i pieprzu do smaku. Możesz dodać przyprawy " do zupy" lub zamiast czarnego mielonego pieprzu dodać mieszankę mielonej papryki. Dodaj masło, aby wzmocnić smak i pozwól zupie się zagotować.
Krok 7:
Wlej posiekaną zieloną cebulę i koperek na patelnię, wyłącz ogień. Nasze danie jest gotowe!
gotową zupę polecam podawać ze śmietaną. Świeżych ziół nie można dodawać od razu do garnka, ale umieścić je na talerzu lub podać na osobnym Spodku. Zupa według tego przepisu okazuje się smaczna, lepiej ją zjeść natychmiast po ugotowaniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal / 100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pierogi - 255 kcal/100g