skład / składniki
metoda gotowania
czerwona ryba to bardzo zdrowy produkt, bogaty w kwasy tłuszczowe omega, które są bardzo cenne dla ludzkiego organizmu. Zapobiegają rozwojowi miażdżycy, obniżają poziom cholesterolu we krwi, regulują ciśnienie krwi, mają pozytywny wpływ na cały układ odpornościowy. Najpopularniejsze i najtańsze rodzaje ryb czerwonych to łosoś, pstrąg, Ket, różowy łosoś. Każda z powyższych ryb nadaje się do przygotowania dania przedstawionego w przepisie. Aby skrócić czas przygotowania, proponuje się zakup gotowego fileta. Ale nie jest to konieczne, możesz samodzielnie pokroić rybę na filety. Tylko to będzie wymagało dodatkowego czasu.
1. Więc umyj filet z czerwonej ryby pod bieżącą wodą. Suszymy ręcznikami papierowymi. Pokroić na kawałki.
2. Przygotuj sos. Aby to zrobić, wlej śmietanę do głębokiej miski. Tutaj wlej sól, czerwony i czarny pieprz.
3. Mój koperek, wysusz. Drobno posiekaj. Włóż do sosu. Lepiej, jeśli koperek jest świeży. Ale w przypadku braku możesz użyć suszonego.
4. Dodaj musztardę po koperku, dokładnie wymieszaj.
5. Wlej olej roślinny do naczynia do pieczenia. Kładziemy w nim kawałki czerwonej ryby.
6. Napełnij rybę sosem śmietanowym. Dla smaku dodatkowo dodajemy ziarna pieprzu i liść laurowy.
7. Piecz rybę w piekarniku przez 40 minut w temperaturze 150 stopni.
podawaj rybę z sosem, w którym została upieczona. Udekoruj do smaku, na przykład świeżymi ziołami i plasterkami cytryny.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g