skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie składniki.
Krok 2:
Podziel filet z indyka na porcje o grubości 1-1,5 cm. Lekko uderz młotkiem. Sól i pieprz.
Krok 3:
Obtocz bułkę tartą z obu stron.
Krok 4:
Na patelni rozgrzej olej roślinny. Ułóż filety i uszczelnij na dużym ogniu z obu stron, aż będą lekko złote. W ten sposób Indyk pozostanie soczysty w środku.
Krok 5:
Zróbmy nadzienie. Zetrzyj ser na grubej tarce. Wziąłem rosyjski ser, możesz użyć dowolnego według własnego gustu, najważniejsze jest to, że jest twardy.
Krok 6:
Pomidory
Krok 7:
I paprykę pokroić w drobną kostkę.
Krok 8:
Przełóż czosnek przez prasę lub zetrzyj na drobnej tarce.
Krok 9:
Zieloni (możesz wziąć dowolne według własnego uznania) mam koperek i kolendrę, drobno posiekamy nożem.
Krok 10:
Umieść warzywa i zioła w głębokiej misce. Dobrze wymieszaj.
Krok 11:
Dodaj połowę grubo startego sera, musztardę i majonez. I jeszcze raz wymieszaj. Pamiętaj, aby spróbować, jeśli nadzienie nie wydaje się zbyt słone, sól. Na tym etapie możesz ustawić piekarnik na ciepło do 200 stopni.
Krok 12:
Ułóż filety z indyka na blasze wyłożonej pergaminem. Rozłóż futro warzywne na wierzchu każdego kawałka fileta
Krok 13:
Obficie posyp każdy kawałek startym serem. Piecz filety z indyka "pod futrem" w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15-20 minut. Zawsze kieruj się piekarnikiem. Ser powinien się stopić i zrumienić.
Krok 14:
Danie jest gotowe. Smacznego.
danie okazuje się bardzo smaczne, filet jest miękki i soczysty…
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Filet z indyka - 84 kcal/100g