filet z indyka z warzywami majonezem i czosnkiem w piekarniku

Indyk jest miękki i soczysty z przyjemnym nadzieniem! Możesz gotować zarówno w dni powszednie, jak i na świąteczny stół. A co najważniejsze, ze zrozumiałych i niedrogich składników.
Marina ChernovaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 47 % 14 g
tłuszcze 37 % 11 g
węglowodany 17 % 5 g
177 kcal
IG: 40 / 0 / 60

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Podziel filet z indyka na porcje o grubości 1-1,5 cm. Lekko uderz młotkiem. Sól i pieprz.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obtocz bułkę tartą z obu stron.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Na patelni rozgrzej olej roślinny. Ułóż filety i uszczelnij na dużym ogniu z obu stron, aż będą lekko złote. W ten sposób Indyk pozostanie soczysty w środku.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zróbmy nadzienie. Zetrzyj ser na grubej tarce. Wziąłem rosyjski ser, możesz użyć dowolnego według własnego gustu, najważniejsze jest to, że jest twardy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pomidory

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    I paprykę pokroić w drobną kostkę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Przełóż czosnek przez prasę lub zetrzyj na drobnej tarce.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zieloni (możesz wziąć dowolne według własnego uznania) mam koperek i kolendrę, drobno posiekamy nożem.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Umieść warzywa i zioła w głębokiej misce. Dobrze wymieszaj.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dodaj połowę grubo startego sera, musztardę i majonez. I jeszcze raz wymieszaj. Pamiętaj, aby spróbować, jeśli nadzienie nie wydaje się zbyt słone, sól. Na tym etapie możesz ustawić piekarnik na ciepło do 200 stopni.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Ułóż filety z indyka na blasze wyłożonej pergaminem. Rozłóż futro warzywne na wierzchu każdego kawałka fileta

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Obficie posyp każdy kawałek startym serem. Piecz filety z indyka "pod futrem" w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15-20 minut. Zawsze kieruj się piekarnikiem. Ser powinien się stopić i zrumienić.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Danie jest gotowe. Smacznego.

danie okazuje się bardzo smaczne, filet jest miękki i soczysty…

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Musztarda jadalnia - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g
  • Filet z indyka - 84   kcal/100g

Podobne przepisy