ciasto francuskie z mielonym mięsem w piekarniku

paszteciki - uniwersalne wypieki! Gotuj z ciasta francuskiego! Ciasta francuskie z mięsem w piekarniku to obfita przekąska, doskonały dodatek do herbaty, opcja win-win dla gości. Ten przepis opisuje sposób przygotowania ciast, a także ciasta francuskiego dla nich. Ale możesz użyć zakupionego ciasta francuskiego. W takim przypadku czas gotowania zostanie znacznie skrócony. Do nadzienia możesz użyć zakupionego mięsa mielonego lub ugotować go samodzielnie ze świeżej wieprzowiny, wołowiny.
IrenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 9 g
tłuszcze 45 % 24 g
węglowodany 38 % 20 g
325 kcal
IG: 5 / 0 / 95

metoda gotowania

czas gotowania: 6 h 30 min

1. Przesiej mąkę do głębokiej miski. Tutaj wlej sól, a także dodaj 50 gramów zmiękczonego masła.

2. Natychmiast wlej schłodzone mleko i wodę do miski. Zagnieść elastyczne ciasto. Ugniataj, aż zacznie pozostawać w tyle za ścianami miski.

3. Z ciasta formujemy kulę. Za pomocą ostrego noża wykonujemy głębokie nacięcie w kształcie krzyża na górze. Ciasto wkładamy do miski, wstępnie posypujemy spód mąką. Wysyłamy do lodówki na godzinę. Nie zapomnij przykryć miski folią spożywczą.

4. Po określonym czasie rozwałkuj ciasto na warstwę, ale nie cienko. Trzy schłodzone masło na tarce bezpośrednio na powierzchnię ciasta.

5. Podnosimy wolne końce ciasta i nakładamy je na siebie. Dostajemy kopertę. Rozwałkuj ciasto wzdłużnie w prostokąt.

6. Następnie trzykrotnie zbieramy ciasto, obracamy o 45 stopni i ponownie zwijamy. Ponownie złóż trzy razy. Przykryj folią spożywczą i wyślij do lodówki na pół godziny.

7. Po upływie określonego czasu wykonujemy tę samą procedurę z walcowaniem od początku do końca, używając pozostałego masła. Następnie ponownie wysyłamy ciasto do lodówki na 30 minut.

8. Na tym etapie powtarzamy podwójne Walcowanie, tylko bez oleju. Odpocznij w lodówce przez ostatnie 30 minut.

9. W międzyczasie zajmijmy się nadzieniem. Mięso wieprzowe (modnie wołowe) myjemy pod bieżącą wodą. Następnie osusz ręcznikami papierowymi, pokrój na kawałki.

10. Obierz cebulę, pokrój na kilka części. Zmiel mięso i cebulę za pomocą maszynki do mięsa. Powstałe mięso mielone jest solą i pieprzem do smaku. W razie potrzeby możesz dodatkowo użyć innych przypraw.

11. Ciasto wyjmujemy z lodówki. Dzielimy na kawałki. Wypełniamy je nadzieniem, mocujemy końce. Placki mogą mieć inny kształt: tworzyć trójkąty, prostokąty lub rurki.

12. A teraz umieszczamy puste miejsca na blasze wyłożonej pergaminem. Rozbij jajko na miskę, rozbij widelcem, aż będzie gładkie.

13. Za pomocą silikonowej szczotki smarujemy placki. Wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec przez 20 minut. Powierzchnia placków powinna stać się złota.

pozwól wypiekom złapać oddech. Następnie możesz podać na stole.

Poczęstuj się zdrowo!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy