cukinia nadziewana serem w piekarniku
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki.
Krok 2:
Cukinię umyć, osuszyć i pokroić wzdłuż na pół. Ostrożnie wyjmij miazgę.
Krok 3:
Farsz. W salaterce połącz miąższ cukinii, mascarpone, pietruszkę i czosnek. Sól, pieprz i wymieszaj.
Krok 4:
Posiekaj miąższ cukinii.
Krok 5:
Zetrzyj ser na grubej tarce. Czosnek obrać i drobno posiekać.
Krok 6:
Umyj pietruszkę i drobno posiekaj.
Krok 7:
W salaterce połącz miąższ cukinii, mascarpone, pietruszkę i czosnek. Sól, pieprz.
Krok 8:
Wymieszaj.
Krok 9:
Wypełnij połówki cukinii nadzieniem i spłaszcz.
Krok 10:
Posyp tartym serem na wierzchu.
Krok 11:
Owinąć każdą połówkę cukinii paskiem boczku. Wręcz przeciwnie, możesz najpierw owinąć cukinię boczkiem, a następnie posypać serem.
Krok 12:
Piec w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez około 20 minut, aż cukinia będzie gotowa.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ser mascarpone - 412 kcal/100g
- Cukinia - 16 kcal/100g