udka z kurczaka pieczone w piekarniku z cytryną
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Zetrzyj skórkę z cytryny.
2. Pokrój cytrynę na 8 części.
3. Posiekaj zielenie.
4. Przełóż czosnek przez czosnek.
5. Wymieszaj skórkę, zioła, czosnek, olej roślinny, pieprz, sól.
6. Zetrzyj nogi tą mieszanką.
7. Połóż nogi, kawałki masła, plasterki cytryny na blasze do pieczenia i wlej trochę wody.
8. Piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 158 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g