udka z kurczaka pieczone w piekarniku z cytryną

wszechstronne danie, można je podawać z dowolnym dodatkiem!
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 52 % 15 g
tłuszcze 48 % 14 g
węglowodany 0 % 0 g
185 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Zetrzyj skórkę z cytryny.
2. Pokrój cytrynę na 8 części.
3. Posiekaj zielenie.
4. Przełóż czosnek przez czosnek.
5. Wymieszaj skórkę, zioła, czosnek, olej roślinny, pieprz, sól.
6. Zetrzyj nogi tą mieszanką.
7. Połóż nogi, kawałki masła, plasterki cytryny na blasze do pieczenia i wlej trochę wody.
8. Piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Udka z kurczaka - 158   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy