chrupiące paluszki cukinii w piekarniku
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Cukinię obrać ze skórki, pokroić w paski o grubości 1 cm.
2. Wymieszaj olej z solą i przyprawami, marynuj w nim cukinię przez 20-30 minut.
3. Cukinię obtoczyć w bułce tartej i ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem.
4. Piec cukinię w piekarniku rozgrzanym do 200 °C przez 15-20 minut, aż na cukinii utworzy się złota skorupa. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g