mięso z sokiem wiśniowym i jagodą w piekarniku
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty, których będziemy potrzebować.
Krok 2:
Wiśnie można przyjmować świeże, mrożone lub we własnym soku, ale konieczne jest, aby były bez pestek.
Krok 3:
Pokrój mięso na kawałki, sól i dodaj pieprz do smaku.
Krok 4:
Umieść wiśnie w naczyniu do pieczenia wraz z sokiem, połóż kawałki mięsa na wierzchu, przykryj, Wyślij do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 1,5 godziny.
Krok 5:
Podawaj mięso z lekką sałatką lub tłuczonymi ziemniakami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g