mięso z sokiem wiśniowym i jagodą w piekarniku

pyszne i bardzo delikatne mięso, miłośnicy wiśni pokochają to. Bardzo smaczne i niezwykłe, podawaj takie mięso swoim gościom, a nie pozostaną obojętni.
glavbyxAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 3 % 2 g
tłuszcze 2 % 1 g
węglowodany 95 % 63 g
64 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty, których będziemy potrzebować.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wiśnie można przyjmować świeże, mrożone lub we własnym soku, ale konieczne jest, aby były bez pestek.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój mięso na kawałki, sól i dodaj pieprz do smaku.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umieść wiśnie w naczyniu do pieczenia wraz z sokiem, połóż kawałki mięsa na wierzchu, przykryj, Wyślij do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 1,5 godziny.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Podawaj mięso z lekką sałatką lub tłuczonymi ziemniakami. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Wiśnia kwaśna - 52   kcal/100g
  • Wiśnia słodka - 64   kcal/100g
  • Wiśnia suszona - 292   kcal/100g
  • Wiśnia konserwowa - 61   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy