skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wybieramy dojrzałe pomidory, które nie są duże, dobrze je myjemy!
Krok 2:
Przeciąć na pół, usunąć łodygę.
Krok 3:
Rozłóż na kratce wyłożonej pergaminem.
Krok 4:
Zwykły standardowy grill zawiera dwa kilogramy pokrojonych pomidorów.
Krok 5:
Posmaruj je oliwą z oliwek, posyp solą i cukrem według własnych upodobań.
Krok 6:
Ruszt wkładamy do lekko otwartego piekarnika nagrzanego do 90-100 stopni! Suszone pomidory przez 5-6 godzin.
Krok 7:
Spróbuj pomidorów na soli.
Krok 8:
Czosnek przechodzi przez prasę.
Krok 9:
W sterylnych słoikach warstwa po warstwie przesuwaj suszone pomidory czosnkiem i suszonymi ziołami, jeśli to konieczne, dodaj sól.
Krok 10:
Dodaj oliwę z oliwek do ciasno ułożonych pomidorów, aby w słoiku nie było powietrza! Wypełniamy do samych krawędzi!
Krok 11:
Szczelnie zamknij sterylną pokrywką. Możesz przechowywać w domu.
konserwacja jest przygotowywana na jednym oddechu
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oregano suche - 306 kcal/100g