boczek wieprzowy w marynacie musztardowej w piekarniku
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
umyj mostek i osusz ręcznikami papierowymi. Przełóż czosnek przez prasę. Przygotuj marynatę-wymieszaj przyprawę do mięsa, musztardę, olej roślinny, sól i czosnek. Dobrze zetrzyj mostek marynatą i wyślij do lodówki na 4-5 godzin. Lekko posmaruj naczynie do pieczenia olejem roślinnym, włóż do niego mostek i wyślij do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 1 godzinę. Po ugotowaniu schłodzić mostek do temperatury pokojowej, a następnie wstawić do lodówki na 2 godziny. Boczek wieprzowy w marynacie musztardowej pieczony w piekarniku jest gotowy! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawa Maggi - 59 kcal/100g
- Boczek wieprzowy - 155 kcal/100g
- Musztarda ziarnista - 135 kcal/100g