skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj proste produkty. Natychmiast włącz piekarnik do ogrzewania o 190 stopni.
Krok 2:
Cukinia jeśli jest młoda, nie można jej obrać. Jeśli & quot; stare & quot; - lepiej wyczyścić. Cukinię natrzeć na średniej tarce, wycisnąć i spuścić cały nadmiar płynu.
Krok 3:
Do cukinii dodaj jajka, drobno posiekaną natkę pietruszki, sól-pieprz, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.
Krok 4:
Wszystko dobrze wymieszaj, ciasto okazuje się jak naleśniki.
Krok 5:
Teraz formularz. Możesz wziąć dowolną formę ceramiczną lub możesz, jak ja - rozłączną. Średnica 24 cm. Nasmaruj ceramiczną formę olejem roślinnym i posyp semoliną, aby Pizza się nie przykleiła. Przykryj dzieloną pergaminem, lekko posmaruj olejem. Wlej nasze ciasto do formy.
Krok 6:
Pokrój pomidora w plasterki i rozłóż na cieście.
Krok 7:
Zetrzyj twardy ser na średniej tarce i dobrze posyp nasz przedmiot na wierzchu. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 30 minut. Skoncentruj się na piekarnikach-góra i krawędzie powinny być dobrze zrumienione.
Krok 8:
Wyjmij gotową pizzę z cukinii z piekarnika i pozwól jej ostygnąć w formie. W gorącej formie jest bardzo delikatna, tak naprawdę nie można jej zdobyć)))
Krok 9:
Oto schłodzona pizza z cukinii na talerzu. Pachnie niesamowicie! Pokrój na porcje i zadzwoń do wszystkich, aby ucztowali na tym pysznym!
Krok 10:
W razie potrzeby możesz dodać dowolne składniki do pomidorów-kiełbasę , gotowane mięso, marynowane grzyby...cokolwiek chcesz!
Krok 11:
Gotuj dla zdrowia, smacznego!
taką pizzę warzywną można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno. Możesz także dodać kiełbaski, gotowane lub wędzone mięso-to urozmaici smak zapiekanki z cukinii.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g