Pizza na bazie cukinii w piekarniku

najdelikatniejsza pizza z cukinii w 30 minut! Zaskocz wszystkich! Jest lato i chcę jeść więcej warzyw. Proponuję spróbować nowego dania-pizzy z cukinii. Gotowanie jest bardzo łatwe, szybkie. Wynik cię zadowoli. A rodzina będzie wdzięczna za wspaniałą przekąskę) Gotuj dla zdrowia!
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 4 g
tłuszcze 33 % 5 g
węglowodany 40 % 6 g
91 kcal
IG: 57 / 14 / 29

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj proste produkty. Natychmiast włącz piekarnik do ogrzewania o 190 stopni.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Cukinia jeśli jest młoda, nie można jej obrać. Jeśli & quot; stare & quot; - lepiej wyczyścić. Cukinię natrzeć na średniej tarce, wycisnąć i spuścić cały nadmiar płynu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Do cukinii dodaj jajka, drobno posiekaną natkę pietruszki, sól-pieprz, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wszystko dobrze wymieszaj, ciasto okazuje się jak naleśniki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Teraz formularz. Możesz wziąć dowolną formę ceramiczną lub możesz, jak ja - rozłączną. Średnica 24 cm. Nasmaruj ceramiczną formę olejem roślinnym i posyp semoliną, aby Pizza się nie przykleiła. Przykryj dzieloną pergaminem, lekko posmaruj olejem. Wlej nasze ciasto do formy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój pomidora w plasterki i rozłóż na cieście.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zetrzyj twardy ser na średniej tarce i dobrze posyp nasz przedmiot na wierzchu. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 30 minut. Skoncentruj się na piekarnikach-góra i krawędzie powinny być dobrze zrumienione.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wyjmij gotową pizzę z cukinii z piekarnika i pozwól jej ostygnąć w formie. W gorącej formie jest bardzo delikatna, tak naprawdę nie można jej zdobyć)))

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Oto schłodzona pizza z cukinii na talerzu. Pachnie niesamowicie! Pokrój na porcje i zadzwoń do wszystkich, aby ucztowali na tym pysznym!

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    W razie potrzeby możesz dodać dowolne składniki do pomidorów-kiełbasę , gotowane mięso, marynowane grzyby...cokolwiek chcesz!

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Gotuj dla zdrowia, smacznego!

taką pizzę warzywną można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno. Możesz także dodać kiełbaski, gotowane lub wędzone mięso-to urozmaici smak zapiekanki z cukinii.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g

Podobne przepisy