pieczone Brie w piekarniku

Fondue bez specjalnych przyborów! Przygotuj oryginalne danie! Pieczone Brie w piekarniku to prawdziwa uczta dla wszystkich miłośników sera. Idealne danie na imprezę z przyjaciółmi. Wystarczy kupić wysokiej jakości ser i wcześniej zaopatrzyć się w szaszłyki, aby można było zanurzyć w serze, na przykład kawałki kiełbas lub warzyw. Bardzo dobrze komponuje się z roztopionym serem brie Młode gotowane ziemniaki.
CisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 37 % 14 g
tłuszcze 58 % 22 g
węglowodany 5 % 2 g
260 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

zaczniemy gotować to niesamowite danie, ustawiając piekarnik do 190 stopni Celsjusza. dopóki się rozgrzeje, nie będziemy tracić czasu.

więc przygotuj składniki:

- obierz ząbki czosnku z łuski, pokrój je cienko na talerze (każdy ząbek na około sześć podłużnych płytek), przenieś do małej ceramicznej lub szklanej miski;

- umyj liście laurowe, wysusz je, jeden z nich rozerwij na kilka części;

- umyj i osusz gałązki tymianku serwetkami.

zaczynamy gotować:

1. Wlej trochę wody do kadzi, dosłownie pół szklanki, zagotuj. Następnie wlej wrzącą wodę na talerze czosnku i natychmiast spuść wodę. Możesz obejść się bez kadzi i po prostu użyć czajnika.

2. Wyjmij ser brie z pudełka, a następnie wyłóż pudełko arkuszem pergaminu i odłóż ser. Jeśli twojego sera nie było w pudełku, Po prostu wyłóż pergaminem odpowiedni rozmiar i włóż do niego Brie.

3. Za pomocą małego noża wykonujemy nacięcia w serze od góry do dołu - osiem sztuk. W tych nacięciach wkładamy ząbki czosnku.Czubkiem noża pchamy je głębiej, ale nie do samego dna.

4. W głowie sera wykonujemy kolejne nacięcia od góry do dołu w ilości sześciu sztuk. Po wylaniu białego wina na powierzchnię sera.

5. Na ser kładziemy Pozostałe talerze czosnku, rozdarty liść laurowy, całe liście laurowe, gałązki tymianku, które można pozostawić w całości lub rozerwać na kilka części. Pozostawione w całości będą wyglądać bardziej estetycznie na gotowym naczyniu. Posyp ser świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

6. Przykryj ser folią i włóż do piekarnika, który miał czas na rozgrzanie do pożądanej temperatury na 25 minut. W tym czasie ser powinien mieć czas na stopienie.

natychmiast podawaj pieczony ser na stole. Doskonale komponuje się z gotowanymi młodymi ziemniakami i świeżymi ziołami, a także kromkami tostowego chleba.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ser "RAM Brie" - 336   kcal/100g

Podobne przepisy