dorsz w rękawie pieczony w piekarniku

przepyszna para steków to wspaniały obiad dla dwojga. Uniwersalny sposób na natychmiastowe załadowanie wszystkiego, co najlepsze dla ryb. Dorsz piecze się doskonale wraz z dodatkiem warzyw. Pasuje do każdego napoju.
LotosAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 7 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 50 % 7 g
58 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

1. Rozmrażamy dorsza, aby został przecięty nożem. Robimy 2 steki o grubości 1,5 centymetra.
2. Zwiń przyprawy, posyp sokiem z cytryny do smaku.
3. Cebulę można pokroić w pierścienie.
4. Zetrzyj marchewki na drobnej tarce. Doświadczenie pokazało, że szybciej się smaży.
5. Obierz bułgarską paprykę i pokrój na cienkie kawałki.
6. Ziemniaki nie wystarczą tylko do pełnego szczęścia. Wytnij płaskie koła z ziemniaków.
7. Ostrożnie składamy wszystkie warstwy w rękawie do pieczenia, nie spiesząc się. Ryba powinna leżeć na marchewce. Ziemniaki poszły po obwodzie, resztę rzucamy w malowniczym bałaganie.
7. Zamykamy rękaw, wykonujemy kilka małych otworów wentylacyjnych.
piec w piekarniku przez pół godziny w temperaturze 200 stopni.
8. Po upieczeniu nie wygląda reprezentacyjnie, musisz ciężko pracować, aby pięknie podać danie, dodając na przykład świeże zioła i pomidor. Ale bardzo smaczne.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Dorsz wędzony na gorąco - 115   kcal/100g
  • Dorsz smażony - 111   kcal/100g
  • Dorsz pieczony - 90   kcal/100g
  • Dorsz wędzony - 94   kcal/100g
  • Dorsz gotowany - 78   kcal/100g
  • Dorsz z grilla - 172   kcal/100g
  • Dorsz świeży - 78   kcal/100g
  • Dorsz solony - 98   kcal/100g
  • Dorsz duszony - 101   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Kurkuma - 325   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g

Podobne przepisy