skład / składniki
metoda gotowania
1. Rozmrażamy dorsza, aby został przecięty nożem. Robimy 2 steki o grubości 1,5 centymetra.
2. Zwiń przyprawy, posyp sokiem z cytryny do smaku.
3. Cebulę można pokroić w pierścienie.
4. Zetrzyj marchewki na drobnej tarce. Doświadczenie pokazało, że szybciej się smaży.
5. Obierz bułgarską paprykę i pokrój na cienkie kawałki.
6. Ziemniaki nie wystarczą tylko do pełnego szczęścia. Wytnij płaskie koła z ziemniaków.
7. Ostrożnie składamy wszystkie warstwy w rękawie do pieczenia, nie spiesząc się. Ryba powinna leżeć na marchewce. Ziemniaki poszły po obwodzie, resztę rzucamy w malowniczym bałaganie.
7. Zamykamy rękaw, wykonujemy kilka małych otworów wentylacyjnych.
piec w piekarniku przez pół godziny w temperaturze 200 stopni.
8. Po upieczeniu nie wygląda reprezentacyjnie, musisz ciężko pracować, aby pięknie podać danie, dodając na przykład świeże zioła i pomidor. Ale bardzo smaczne.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Dorsz wędzony na gorąco - 115 kcal/100g
- Dorsz smażony - 111 kcal/100g
- Dorsz pieczony - 90 kcal/100g
- Dorsz wędzony - 94 kcal/100g
- Dorsz gotowany - 78 kcal/100g
- Dorsz z grilla - 172 kcal/100g
- Dorsz świeży - 78 kcal/100g
- Dorsz solony - 98 kcal/100g
- Dorsz duszony - 101 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g