Serce indyka w piekarniku
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Wycinamy tłuszcz z serc, myjemy je i suszymy.
2. Obierz czosnek, wyciśnij przez prasę do miski.
3. Obierz imbir i trzy na drobnej tarce do czosnku.
4. Dodaj wszystkie pozostałe składniki, wymieszaj.
5. Włóż serca do miski z marynatą, dobrze wymieszaj.
6. Dokręć miskę folią spożywczą i włóż do lodówki na co najmniej 3 godziny (w tym samym czasie moczymy drewniane szaszłyki w wodzie).
7. Nawlecz serca na szaszłyki i rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Najlepiej jest włączyć tryb "Grill".
8. Wysyłamy szaszłyki do piekarnika na 20-25 minut.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet ryżowy - 20 kcal/100g
- Sos Worcester - 78 kcal/100g
- Sos Teriyaki - 89 kcal/100g
- Serce indyka - 128 kcal / 100g