skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić bułki z czerwoną rybą? Przygotuj jedzenie. Możesz wziąć dowolną czerwoną rybę, lekko soloną, jak moja, lub wędzoną. Wybierz ciasto francuskie według własnego gustu: zakupione, domowe, drożdżowe lub nie.
Krok 2:
Zetrzyj ser na grubej tarce. Drobno posiekaj świeży koperek. Wymieszaj ser z koperkiem w misce. Dodaj łyżkę tłustej śmietany. Dobrze wymieszaj mieszaninę, będzie to podłoże pod głównym nadzieniem rybnym.
Krok 3:
Rozwałkuj gotowe ciasto francuskie na grubość 0,6-0,7 cm pokrój w wydłużone Trójkąty, to proste-spójrz na zdjęcie. Połóż nadzienie serowe na szerokiej części, a na wierzchu - jeden lub dwa kawałki czerwonej ryby. Obróć ciasto rolkami.
Krok 4:
Umieść bułki na papierze do pieczenia w naczyniu do pieczenia lub na blasze do pieczenia. Olejowanie papieru jest opcjonalne. Oddzielnie w misce ubij widelcem surowe żółtko i posmaruj nim powierzchnię bułek. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
Krok 5:
Weź suche nasiona maku. Posyp bułki posmarowane jajkiem nasionami maku (opcjonalnie: kminek, sezam). Włóż bułki do nagrzanego piekarnika na 20-25 minut, aż się wyrosną i zrumienią.
Krok 6:
Pyszna przekąska z czerwoną rybą jest gotowa! Jego miejsce na świątecznym stole-możesz przygotować go z wyprzedzeniem, ponieważ jest podawany schłodzony.
Krok 7:
Smacznego i wspaniałej świątecznej uczty!
ciasto francuskie można wziąć świeże lub drożdżowe-każde jest świetne. Do nadzienia nadaje się również miękki i twardy ser. Koperek dobrze komponuje się z rybą. Taka przekąska z czerwoną rybą jest przygotowywana bardzo szybko, dosłownie w kilka minut. Nie jest to nawet konieczne z wyprzedzeniem, wystarczy po prostu przechowywać wszystkie niezbędne produkty w lodówce, ciasto w zamrażarce.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal / 100g
- Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal / 100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal / 100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g