francuskie bułeczki z czerwoną rybą i serem w piekarniku

taka przekąska ozdobi każdy stół! Francuskie bułki z czerwoną rybą to świetne rozwiązanie na świąteczną ucztę. Możesz je przygotować z wyprzedzeniem, okazują się apetyczne, różowe. Jeśli zrobisz je jednym kęsem, będzie jeszcze lepiej.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu
zwycięzca Konkursu najlepszy przepis tygodnia 9-15 kwietnia

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 11 g
tłuszcze 41 % 22 g
węglowodany 39 % 21 g
327 kcal
IG: 5 / 95 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić bułki z czerwoną rybą? Przygotuj jedzenie. Możesz wziąć dowolną czerwoną rybę, lekko soloną, jak moja, lub wędzoną. Wybierz ciasto francuskie według własnego gustu: zakupione, domowe, drożdżowe lub nie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zetrzyj ser na grubej tarce. Drobno posiekaj świeży koperek. Wymieszaj ser z koperkiem w misce. Dodaj łyżkę tłustej śmietany. Dobrze wymieszaj mieszaninę, będzie to podłoże pod głównym nadzieniem rybnym.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozwałkuj gotowe ciasto francuskie na grubość 0,6-0,7 cm pokrój w wydłużone Trójkąty, to proste-spójrz na zdjęcie. Połóż nadzienie serowe na szerokiej części, a na wierzchu - jeden lub dwa kawałki czerwonej ryby. Obróć ciasto rolkami.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umieść bułki na papierze do pieczenia w naczyniu do pieczenia lub na blasze do pieczenia. Olejowanie papieru jest opcjonalne. Oddzielnie w misce ubij widelcem surowe żółtko i posmaruj nim powierzchnię bułek. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Weź suche nasiona maku. Posyp bułki posmarowane jajkiem nasionami maku (opcjonalnie: kminek, sezam). Włóż bułki do nagrzanego piekarnika na 20-25 minut, aż się wyrosną i zrumienią.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pyszna przekąska z czerwoną rybą jest gotowa! Jego miejsce na świątecznym stole-możesz przygotować go z wyprzedzeniem, ponieważ jest podawany schłodzony.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Smacznego i wspaniałej świątecznej uczty!

ciasto francuskie można wziąć świeże lub drożdżowe-każde jest świetne. Do nadzienia nadaje się również miękki i twardy ser. Koperek dobrze komponuje się z rybą. Taka przekąska z czerwoną rybą jest przygotowywana bardzo szybko, dosłownie w kilka minut. Nie jest to nawet konieczne z wyprzedzeniem, wystarczy po prostu przechowywać wszystkie niezbędne produkty w lodówce, ciasto w zamrażarce.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal / 100g
  • Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal / 100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal / 100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Czerwona ryba - 191   kcal/100g

Podobne przepisy