nuggetsy rybne w piekarniku

domowe bryłki ryb są łatwe do przygotowania! Każda ryba ma na tyle specyficzny smak, że wielu jej nie lubi. Ale produkt jest przydatny i niezbędny, czemu trudno zaprzeczyć. Przepis jest początkowo adresowany do tych, którzy jedzą i kochają ryby, w przeciwnym razie smak bryłek zostanie źle oceniony. A smak jest wyraźny-rybny. Bryłki są chrupiące i bardzo soczyste, miękkie w środku. Smak zmienia się w zależności od rodzaju ryby, ale soczystość pozostaje.
niebieskookaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 13 g
tłuszcze 27 % 8 g
węglowodany 30 % 9 g
210 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Filety rybne umyć, osuszyć, pokroić na wygodne kawałki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Bochenek zmiel na blenderze na okruchy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przenieś bułkę tartą do głębokich misek, dodaj szczyptę soli do mąki i wymieszaj. Ubij jajka, dodając 0,3 łyżeczki. sól i szczypta pieprzu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Panieruj filety. Najpierw zwiń mąkę, następnie zanurz w jajku, a następnie zwiń bułkę tartą.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przygotowane filety ułożyć na ruszcie lub na blasze do pieczenia z papierem do pieczenia lub matą silikonową.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 25-30 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Smacznego !

podawaj jako samodzielne danie lub z dodatkiem / frytki, warzywa, tłuczone ziemniaki, ryż.../. I koniecznie z sosem / musztardowo-majonezowym, serowym, tatarskim, keczupowym majonezem lub po prostu keczupem../.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Filety rybne - 204   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g

Podobne przepisy