skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty.
Krok 2:
Filety rybne umyć, osuszyć, pokroić na wygodne kawałki.
Krok 3:
Bochenek zmiel na blenderze na okruchy.
Krok 4:
Przenieś bułkę tartą do głębokich misek, dodaj szczyptę soli do mąki i wymieszaj. Ubij jajka, dodając 0,3 łyżeczki. sól i szczypta pieprzu.
Krok 5:
Panieruj filety. Najpierw zwiń mąkę, następnie zanurz w jajku, a następnie zwiń bułkę tartą.
Krok 6:
Przygotowane filety ułożyć na ruszcie lub na blasze do pieczenia z papierem do pieczenia lub matą silikonową.
Krok 7:
Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 25-30 minut.
Krok 8:
Smacznego !
podawaj jako samodzielne danie lub z dodatkiem / frytki, warzywa, tłuczone ziemniaki, ryż.../. I koniecznie z sosem / musztardowo-majonezowym, serowym, tatarskim, keczupowym majonezem lub po prostu keczupem../.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Filety rybne - 204 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g