Szybkie ciasto szprotowe w piekarniku

szybko się gotuje.Smaczne i niezwykłe. Sama herbata. Pyszne, samowystarczalne danie do zup lub herbaty.
Przepisy Na SzkodnikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 10 g
tłuszcze 48 % 26 g
węglowodany 33 % 18 g
344 kcal
IG: 6 / 94 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

pokrój cebulę. Rozwałkuj ciasto o grubości 0,5 cm, Rozłóż cebulę na środku. Szproty kładziemy na całej cebuli lub usuwamy grzbiet i ogon. wykonujemy nacięcia po bokach ciasta. Na krawędziach ciasta wykonujemy nacięcia i zamykamy ciasto warkoczem. Rozłóż na arkuszu, posmaruj jajkiem i posyp sezamem. Piec w temperaturze 200-220 stopni przez 20-30 minut. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Szproty - 363   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g

Podobne przepisy