szybkie ciasto szprotowe w piekarniku
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
pokrój cebulę. Rozwałkuj ciasto o grubości 0,5 cm, Rozłóż cebulę na środku. Szproty kładziemy na całej cebuli lub usuwamy grzbiet i ogon. wykonujemy nacięcia po bokach ciasta. Na krawędziach ciasta wykonujemy nacięcia i zamykamy ciasto warkoczem. Rozłóż na arkuszu, posmaruj jajkiem i posyp sezamem. Piec w temperaturze 200-220 stopni przez 20-30 minut. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Szproty - 363 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g