skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ryby czyścimy i patroszymy
Krok 2:
Usuń skrzela
Krok 3:
Usuwamy skórę "pończochą", delikatnie odsuwając ją od mięsa rękami i przycinając nożyczkami pod płetwami i dolną częścią, odcinając kość grzbietową w pobliżu ogona.Skóra zostanie usunięta wraz z ogonem.Oddziel mięso od kości i posiekaj nożem z białym filetem.
Krok 4:
Przygotowanie nadzienia. Grzyby tryb drobno. Rozdrabniamy dwie główki cebuli. Pozostałe dwie żarówki trafią na poduszkę podczas pieczenia ryby.
Krok 5:
Pieczarki z cebulą smażyć na patelni do miękkości, soli i pieprzu do smaku
Krok 6:
Przygotowujemy nadzienie, do posiekanej mielonej ryby dodajemy zioła, smażone grzyby z cebulą, jajko, posypujemy sokiem z cytryny, solimy do smaku i wszystko dokładnie mieszamy.
Krok 7:
Wypełnij naszą skórę ryby uzyskanym mięsem mielonym
Krok 8:
Krok 9:
Dźgamy brzuch wykałaczkami
Krok 10:
Nasmaruj naczynie do pieczenia oliwą z oliwek, rozłóż pozostałą cebulę i marchewkę pokrojoną w krążki.
Krok 11:
Połóż rybę w formie na poduszce, posyp sokiem z cytryny i posmaruj kwaśną śmietaną. wysyłamy do piekarnika w temperaturze 170-180 stopni przez 45-50 minut.
połóż gotową rybę na talerzu i udekoruj.
smacznego !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Borowiki świeże - 34 kcal/100g
- Białe smażone - 162 kcal/100g
- Białe marynowane - 24 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Biały Kupidyn - 134 kcal/100g