Biały Kupidyn pieczony w piekarniku nadziewany

niezwykłe, piękne, a także przydatne.
NataliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 65 % 13 g
tłuszcze 25 % 5 g
węglowodany 10 % 2 g
109 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Ryby czyścimy i patroszymy

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Usuń skrzela

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Usuwamy skórę "pończochą", delikatnie odsuwając ją od mięsa rękami i przycinając nożyczkami pod płetwami i dolną częścią, odcinając kość grzbietową w pobliżu ogona.Skóra zostanie usunięta wraz z ogonem.Oddziel mięso od kości i posiekaj nożem z białym filetem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przygotowanie nadzienia. Grzyby tryb drobno. Rozdrabniamy dwie główki cebuli. Pozostałe dwie żarówki trafią na poduszkę podczas pieczenia ryby.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pieczarki z cebulą smażyć na patelni do miękkości, soli i pieprzu do smaku

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przygotowujemy nadzienie, do posiekanej mielonej ryby dodajemy zioła, smażone grzyby z cebulą, jajko, posypujemy sokiem z cytryny, solimy do smaku i wszystko dokładnie mieszamy.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wypełnij naszą skórę ryby uzyskanym mięsem mielonym

  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dźgamy brzuch wykałaczkami

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Nasmaruj naczynie do pieczenia oliwą z oliwek, rozłóż pozostałą cebulę i marchewkę pokrojoną w krążki.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Połóż rybę w formie na poduszce, posyp sokiem z cytryny i posmaruj kwaśną śmietaną. wysyłamy do piekarnika w temperaturze 170-180 stopni przez 45-50 minut.

połóż gotową rybę na talerzu i udekoruj.
smacznego !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Borowiki świeże - 34   kcal/100g
  • Białe smażone - 162   kcal/100g
  • Białe marynowane - 24   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Biały Kupidyn - 134   kcal/100g

Podobne przepisy