kanapki w piekarniku z twardym serem, majonezem i pomidorami

Szybki i pyszny! Chrupiąca baza i soczyste nadzienie. Kanapki w piekarniku z pomidorami można przygotować w 15 minut. Plastry bochenka są opiekane z jednej strony, którą następnie wciera się w czosnek. Podstawa jest chrupiąca, a jednocześnie miękka. Majonez i pomidory nadają kanapkom soczystości. Można je podawać z zupą lub barszczem.
NinelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 7 g
tłuszcze 32 % 13 g
węglowodany 51 % 21 g
232 kcal
IG: 10 / 0 / 90

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój Bochenek na kawałki o grubości 1 cm.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Połóż pergamin na blasze do pieczenia, ułóż plastry. Suszyć przez 5 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Natrzyj Bochenek czosnkiem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na grubej tarce posiekaj ser.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pomidor obrać i pokroić na małe kawałki, posolić.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posmaruj plastry bochenka majonezem i ułóż pomidory.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Posyp serem na wierzchu.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Drobno posiekaj zieloną cebulę i posyp kanapki. Umieść bochenek na blasze do pieczenia.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Włóż do piekarnika na 5-7 minut, aby ser się stopił.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Podawaj grzanki na stole w ciepłej formie, można je pokroić na 2 połówki. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g

Podobne przepisy