Sevruga w piekarniku
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Obieramy i patroszymy sevrugę, czyścimy czarny film w środku, wycinamy skrzela. Dokładnie umyj już oczyszczoną sevrugę pod bieżącą wodą. 
2.& nbsp; skrop tuszę sokiem z cytryny. Obieramy czosnek, przepuszczamy przez prasę, mieszamy kleik czosnkowy z solą, a powstałą mieszaninę pocieramy Sevruga Na zewnątrz i wewnątrz.
3. Połóż rybę brzuchem do dołu na blasze do pieczenia uprzednio nasmarowanej olejem roślinnym, Wyślij do piekarnika nagrzanego do 190 stopni, piecz przez 40 minut.
połóż gotowy Sevruga na dużym naczyniu do serwowania, udekoruj według własnego gustu, podawaj na stole.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Sevruga - 160 kcal/100g