Sevruga w piekarniku

Zaskocz gości eleganckim daniem! Bardzo smaczne! Sevruga w piekarniku podbije wszystkich Od pierwszego kawałka! Mięso jest soczyste, pachnące, delikatne, nie ma nic smaczniejszego! Ryby można podawać na stole na różne sposoby, na przykład z ziołami lub z warzywami, pięknie dekorując je w postaci kwiatów.
SzczurAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 58 % 15 g
tłuszcze 42 % 11 g
węglowodany 0 % 0 g
164 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

1. Obieramy i patroszymy sevrugę, czyścimy czarny film w środku, wycinamy skrzela. Dokładnie umyj już oczyszczoną sevrugę pod bieżącą wodą. 

2.& nbsp; skrop tuszę sokiem z cytryny. Obieramy czosnek, przepuszczamy przez prasę, mieszamy kleik czosnkowy z solą, a powstałą mieszaninę pocieramy Sevruga Na zewnątrz i wewnątrz.

3. Połóż rybę brzuchem do dołu na blasze do pieczenia uprzednio nasmarowanej olejem roślinnym, Wyślij do piekarnika nagrzanego do 190 stopni, piecz przez 40 minut.

połóż gotowy Sevruga na dużym naczyniu do serwowania, udekoruj według własnego gustu, podawaj na stole.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Sevruga - 160   kcal/100g

Podobne przepisy