soczyste żeberka wieprzowe w piekarniku
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj żeberka, osusz, pokrój na porcje, włóż do miski o odpowiedniej wielkości. 
2.& nbsp;żeberka posypujemy solą i mielonym czarnym pieprzem, tutaj również wlewamy sos sojowy i sok z melona, trochę soku z cytryny i olej słonecznikowy, dodajemy sumaka.
3. Wszystko dokładnie wymieszaj, pozostaw do marynowania na noc. 
4. Rozłóż marynowane żeberka w rękawie do pieczenia, przymocuj końce, umieść paczkę w formie lub na blasze do pieczenia i wyślij do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piecz przez godzinę.
podawaj na gorąco, uzupełniając dowolnym dodatkiem do smaku.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Sok z melona - 15 kcal/100g
- Żeberka wieprzowe - 321 kcal/100g
- Sumak - 298 kcal/100g