skład / składniki
metoda gotowania
1. Myjemy, patroszymy, odcinamy głowę i płetwy, dokładnie myjemy pod bieżącą wodą, suszymy ręcznikami papierowymi.& nbsp; wykonujemy nacięcia na tuszy.
2. Pomidory i cytrynę myjemy, kroimy w plasterki. Obierz cebulę, cienko pokrój w półpierścienie. Obieramy ziemniaki, myjemy, kroimy na grubo.
3. Rozłóż ziemniaki na kawałku folii. Pocieramy tusze wobla solą, wkładamy pierścienie cytryny i pomidora do nacięć, posypujemy przygotowaną cebulą. 
4. Posyp wszystko pieprzem, posyp oliwą z oliwek, zawiń folię. Wkładamy paczkę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, pieczemy przez 45-60 minut, w zależności od rodzaju piekarnika.
uzupełniamy gotowe danie pozostałymi plasterkami pomidora i cytryny, a także dekorujemy natką pietruszki i podajemy.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Wobla suszona - 235 kcal/100g