karp z warzywami w piekarniku
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Karpia należy oczyścić, wyciąć skrzela, płetwy i pozostawić głowę i ogon. Pokrój tuszę na porcje.
Krok 2:
Wymieszaj wszystkie przyprawy z solą.
Krok 3:
Natrzyj rybę solą i przyprawą. Skrop sokiem z cytryny.
Krok 4:
Podsmaż cebulę z grzybami i marchewką na oleju roślinnym i odrobiną soli.
Krok 5:
Posmaruj karpia kwaśną śmietaną lub majonezem
Krok 6:
Faszeruj warzywami z grzybami.
Krok 7:
Piec 40-50 minut w temperaturze 200°.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Karp smażony - 196 kcal/100g
- Karp gotowany - 102 kcal/100g
- Karp świeży - 112 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g